СНЕЖНАТА КРАЛИЦА Балет "Арабеск"

 

Спектакъл

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ, НАЛАГА СЕ ДА ОТМЕНИМ СПЕКТАКЪЛА „СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“ НА БАЛЕТ „АРАБЕСК“  НА 6 ЯНУАРИ ОТ 19.00 ЧАСА. ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО ИМАТ БИЛЕТИ, МОГАТ ДА ГИ ПРЕЗАВЕРЯТ ЗА ДРУГИ СПЕКТАКЛИ НА БАЛЕТ „АРАБЕСК“ ИЛИ ДА ПОЛУЧАТ СУМАТА СИ ОТ КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР (ТЕЛ. 02/943 19 79). МОЛЯ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!

„Снежната кралица” на Балет "Арабеск" е съвременна танцова приказка за деца и възрастни по безсмъртната творба на Ханс Кристиан Андерсен.
Притча за едно омагьосано огледало, счупено на милиони парчета, които попаднали в сърцето, могат да накарат всеки да вижда само грозната и лоша страна на човека.

Спектакълът на Балет „Арабеск” разказва за детската чистота и обич на Кай и Герда, които се противопоставят на красивата, но ледено студена и неспособна на искрена обич Кралица. Тази притча ще ни накара да се развълнуваме и замислим за това, дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче и дали неосъзнатата, но дълбока детска любов, е достатъчна да победи сили много по-мощни и древни? Дали самотата и липсата на обич не са причина за суровостта на Кралицата и желанието й да притежава вледенени  души? Ще успее ли да надделее вътрешният стремеж за светлина и топлина над вечната зима...

СНЕЖНАТА КРАЛИЦА на Балет "Арабеск"  
 
Емблематичната приказка на големия детски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“ е притча за изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица с нейните двама верни стражи, за детската чистота и обич на Кай и Герда. Притча, която вълнува и ни кара да се замислим

 

 

Постановка

СНЕЖНАТА КРАЛИЦА

Балет „Арабеск”

 

Музика: Чайковски, Елгар, Григ, Мусоргски, Сибелиус и други

Хореограф: Ангелина Гаврилова

Драматург: Марий Росен

Сценограф: Иван Токаджиев

Художник на костюмите: Адрияна Найденова

Репетитор: Олеся Пантикина

Артисти

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ:

 
 

СНЕЖНАТА КРАЛИЦА- Със специалното участие на примабалерината на Софийска опера и балет МАРТА ПЕТКОВА

ДВАМА НЕЙНИ СТРАЖИ- Васил Дипчиков, Стефан Вучов

КАЙ- Филип Миланов

ГЕРДА- Таня Кацарова

ДЯВОЛИЦА И ЛАПЛАНДКА- Елизабет Якимова

ЧЕРВЕНИТЕ ОБУВКИ НА ГЕРДА- Мария Касабова, Теодора Друмева

ФЕЯ НА ЦВЕТЯТА И КНЯГИНЯ- Виктория Петрова

ГАРВАН- Наско Николчов

ВРАНА- Стефка Табакова

КНЯЗ- Валери Миленков

ДВАМА ГВАРДЕЙЦИ- Ервин Есен, Светлозар Тинев

МАЛКАТА РАЗБОЙНИЧКА- Теодора Друмева

ЕЛЕНЧЕ- Андрея Дякова

Галерия