Софийски фестивал на музикалния театър 2022

От 24 юни до 17 юли не пропускайте второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър на лятна сцена Военна академия. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Фестивалът ще бъде открит на 24 юни от 20:00 часа от артистите на Музикалния театър с концертно изпълнение на мюзикъла ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА.

Не пропускайте да видите най-актуалните спектакли на държавни и общински театри, които гостуват на Софийския фестивал на музикалния театър през юни и юли:

- 25 юни - мюзикъла ВРАЖАЛЕЦ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново;

- 2 юли - мюзикъла КОЙ Е ГОЛЕМАНОВ на Държавна опера – Русе;

- 9 юли - Държавна опера – Пловдив представя концерта КАРТИНИ ОТ ПИАЦОЛА;

- 10 юли – мюзикъла БРИЛЯНТИН на Театрално-музикален и продуцентски център – Варна и други.

Тази година фестивалът е с международно участие.

Артистите на Музикалния театър ще представят в рамките на фестивала концерта-спектакъл ЕДНА ВЕЧЕР С ХИТОВЕТЕ НА БРОДУЕЙ (26 юни) и оперетата ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША (16 юли). На 17 юли те ще закрият фестивала с концертно изпълнение на другия хитов мюзикъл на Музикалния театър - ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА.

Спектаклите са с начало 20:00 часа на фестивалната сцена пред Учебния корпус на Военна академия „Г.С.Раковски“. Билетите са в продажба на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-06, https://musictheatre.bg/calendar/2022-07 и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Два часа преди началото и на каса на входа на Военната академия. Очакваме ви!

 

Музикалният театър е учредител на Софийския фестивал на музикалния театър,чието първо издание беше проведено през 2021 година. Фестивалът показва най-новото в жанра на мюзикъла и съвременния балет, създадено от държавни, общински и независими музикално-театрални трупи. Целта е да се превърне в авторитетно международно събитие в жанра на музикалния театър.

„Музикалният театър като уникален и единствен на Балканите театър с утвърдена жанрова специфика да представя оперетни и мюзикълни постановки е исторически призван да учреди подобен фестивал” – категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Фестивалът се провежда с любезното домакинство на  Военна академия „Г.С.Раковски“. 

Следете за програмата на Софийския фестивал на музикалния театър на сайта на театъра https://musictheatre.bg/

на Фейсбук страницата на фестивала - https://www.facebook.com/music.theatre.festival и на Фейсбук страницата на Музикалния театър https://www.facebook.com/national.music.theatre