Новини
 

 

 

"Зайченцето бяло" ще подскача на сцената на Музикалния театър

ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС И ИЗЧЕРПВАНЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА ПРЕМИЕРНИТЕ СПЕКТАКЛИ, ОБЯВЯВАМЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НА НАЙ-НОВИЯ ДЕТСКИ МЮЗИКЪЛ „ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО”. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 19 И 23 ДЕКЕМВРИ ОТ 11:00 ЧАСА. СЛЕДВАЩИТЕ СПЕКТАКЛИ СА НА 5 ЯНУАРИ (11:00 ЧАСА) И 8 ЯНУАРИ (ОТ 16:00 ЧАСА). МЮЗИКЪЛЪТ СЕ ИГРАЕ НА КАМЕРНА СЦЕНА. ОЧАКВАМЕ ВИ!

Култура - Музикален театър - премиера - "Зайченцето бяло"
"Зайченцето бяло" ще подскача на сцената на Музикалния театър

София, 4 декември /БТА/
Националният музикален театър представя мюзикъла "Зайченцето бяло". Композитор е Румен Бояджиев-син, а либретото е на Венелин Методиев. Премиерните представления са на 5 и 10 декември, съобщават от трупата.

По думите им спектакълът е вдъхновен от едноименната песничка на Леда Милева и Петър Ступел, с която са израснали поколения български деца, и е адресиран не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци.

Любопитно е, че имената на двамата прочути автори на песничката са използвани за имена на главните герои - Леда и Петър.
Мюзикълът засяга вечната тема за доброто, което се явява ключът към сърцето на всяко човешко същество. Добрина е, когато те е грижа за другите, когато подадеш ръка на човек в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от трудностите и несгодите в живота. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: "На добрите винаги има кой да помогне!" и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома.
Режисьор на "Зайченцето бяло" е Александър Мутафчийски, който ще се изяви и на сцената. Декорите и костюмите са на Денис Иванов. Хореограф е Антоанета Алексиева.
Участват: Катерина Тупарова, Елица Красимирова, Румен Григоров, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Иван Христов, Боряна Йорданова, Пламена Михова, Павлина Петкова, Яна Стефанова, Мадлен Янкова, Тодор Велков и Георги-Маноел Димитров.

Източник: БТА - http://www.bta.bg/bg/c/EZ/id/2530396?fbclid=IwAR0GztJARh8CXPevI4q4zLZXtstH2KMZYqxLBkkxr9RVcYAYBWbxoVVdF9E

 

 

 

 

 

„Снежната кралица“ на Балет „Арабеск”-съвременна танцова приказка за деца и възрастни
На 9 декември от 19.00 часа на сцената на Музикалния театър гледайте „Снежната кралица” на Балет „Арабеск”. Спектакълът е със специалното участие на Марта Петкова - примабалерина на Софийска опера и балет. Хореографията е на Ангелина Гаврилова по музиката на Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и други.

Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“ е притча за едно омагьосано дяволско огледало, счупено на милиони миниатюрни парчета, реещи се из Света, попадащо в сърцето ни, каращо ни да виждаме само грозните и лошите страни на Човека и всичко около него, за изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица, за детската чистота и обич на Кай и Герда Притча, която ни вулнува и ни кара да се замислим. Дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче, ранено от леден къс и докоснато от смразяваща целувка? Дали една неосъзната още, но дълбока детска любов е достатъчна да победи Сили, много по-мощни и древни? Дали споменът и вътрешният стремеж за светлина и топлина, ще надделеят над вечната зима?

На тези, в своята същност вечни въпроси, ще се опитат да отговорят в своя нов танцов прочит и хореографката Ангелина Гаврилова, драматургът - Марий Росен, сценографът - Иван Токаджиев и художникът на костюмите – Адрияна Найденова.
Проследявайки пътя на Герда, търсейки своя Кай, срещайки различни герои, които пречат или подпомагат пътешествието й, спектакълът ще покаже на своите зрители порастването и промяната на героинята. Всеки досег и взаимодействие с тези нови светове, ще остави белег в нея, ще я обогати и дари с опит и мъдрост. От друга страна ще бъде акцентирано и върху Снежната кралица, нейните двама верни стражи , омагьосаният Кай и взаимоотношенията между тях. Дали самотата не е причина за суровостта на Кралицата и желанието й да притежава вледенени души, не е дълбоко осъзнаване, че никой никога не я е обичал истински? Отговорът ще бъде даден в края на спектакъла. Всеки зрител ще избере за себе си, как ще „разтълкува“ героите. В изключително материалното и едновременно с това илюзорно пространство, в което живеят сега, децата имат нужда да си припомнят и да повярват в приказките. Защото там се разказва за истински важните стремежи и победи, за това как една обич изгонва дяволското стъкълце от сърцето и как свободата на едно момче и момиче се изписва с думата „ВЕЧНОСТ“.

Спектакълът ще очарова публиката с нестандартни визуални решения, ефектни „приказни“ костюми и завладяваща музика. В танцовия спектакъл ще бъде използвана музиката на едни от най-популярните автори на класическото наследство , както и композитори творили в началото на 20 век като Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и др., с което отново ще напомним на зрителите за богатството на тези музикални шедьоври.

От друга страна, участието на целия състав на балет „Арабеск“ в творбата, многообразието от различни герои, разкрива яркия талант на трупата не само като танцьори, но и силното и въздействащо актьорско присъствие.
Източник: https://sofia.plays.bg/events/view/9306?fbclid=IwAR3scZJBn9cKSmHkGTA0E_m2Jg0lfVfCz6mA1UrxAO18PQlB-R8b5T0n01E

 

 

 

 

 

Зимни приказки в Музикалния театър

От 2 до 12 декември Музикалният театър отново се превръща в приказно царство на децата. Тогава в театъра ще се играят само детски спектакли, любими за малките ни зрители по това време на годината: „Снежанка и седемте джуджета”, „Малката кабритопродавачка”, „Снежната кралица”,„Лешникотрошачката” и други. Това са нашите ЗИМНИ МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ. Още на входа на театъра децата ще бъдат посрещани от любимите им приказни герои и много изненади.


ЗИМНИ МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ през декември в Музикалния театър

02.12.четвъртък 19.00ч.-„Снежната кралица“ –„Арабеск“
04.12.събота 11.00ч.-„Копче сън“
05.12.НЕДЕЛЯ 11.00ч.-„Зайченцето бяло“- ПРЕМИЕРА
05.12.НЕДЕЛЯ 17.00ч.-„Аладин“
08.12.сряда 11.00ч.-„Снежанка и седемте джуджета“
09.12.четвъртък 11.00ч.-„Котаракът Шарл“
09.12.четвъртък 19.00ч.-„Снежната кралица“-„Арабеск“
10.12.петък 11.00ч.-„Зайченцето бяло“
10.12.петък 19.00ч.-„Лешникотрошачката“-„Арабеск
11.12.събота 11.00ч.-„Лешникотрощачката“-„Арабеск
11.12.събота 19.00ч.-„Малката кибритопродавачка“
12.12.НЕДЕЛЯ 11.00ч.-„Малката кибритопродавачка“
12.12.НЕДЕЛЯ 17.00ч.-„Снежанка и седемте джуджета“


Следете за програмата на нашите ЗИМНИ МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ тук и на Фейсбук страницата на Музикалния театър https://www.facebook.com/national.musictheatre

Билети в сайта https://musictheatre.bg/calendar/2021-12

и на касата на Музикалния театър (02/ 943 19 79).
Заповядайте!

 

 

 

 

 

Музикалният театър кани на оперетно вариете на световно ниво

Музикалният театър кани
на вариете
през почивните дни


София, 27 ноември /БТА/
Заради големия интерес към спектакъла "Оперетно вариете: подари мечта", Музикалният театър обяви допълнителни дати за представления. На 27 и 28 ноември (събота от 19.00 часа и неделя от 17.00 часа)зрителите ще могат да гледат този различен спектакъл, единодушно определен от публиката и критиката като представление на световно ниво. Следващите дати, на които ще се играе, са 15 и 16 януари 2022 година, съобщиха от Музикалния театър.

Спектакълът на хореографа-постановчик Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски взриви от емоции и публиката при своето първо представяне в края на октомври.

"Оперетно вариете" е с богата и въздействаща мултимедия и светлинно шоу,които пресъздават на сцената истински приказен свят, в който живее Баба Яга, а природата омайва и завладява сетивата" - писаха медиите след премиерата.

Диригент на "Оперетно вариете" е Людмил Горчев, сценограф - Пеньо Пирозов, костюмите са дело на Яна Дворецка и Цветанка Петкова -Стойнова. Зад ефектната мултимедия стои името на Иван Липчев. Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. И, разбира се, балетът и оркестърът на Музикалния театър. Солисти на Балета са Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова. Спектакълът е със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW, акробатична денс трупа "Тапия денс Хаус" с ръководители Виолета и Ерик Тапия. На 27 и 28 ноември участват Студио G

Спектакълът е по идея на Марияна Арсенова


Билети за представлението се продават през сайта https://tickets.musictheatre.bg/home/calendar/2021-11
и на касата на Музикалния театър.
Източник – БТА - http://www.bta.bg/bg/c/EZ/id/2525694

 

 

 

 

 

Промяна в програмата на спектакъл на Балет „Арабеск”

Уважаеми зрители,поради травма на артист се променя програмата на спектакъла „Вечер със спектаклите на Маргарита Арнаудова”,който Балет "Арабеск" ще представи днес, 26 ноември, от 19.00 часа на сцената на Музикалния театър

Програмата на спектакъла ще включва:
1. "Нестинарка" , музика Марин Големинов, хореограф Маргарита Арнаудова, костюми – Мария Трендафилова
2. Филм за Маргарита Арнаудова на режисьора Йордан Джумалиев "Корен дълбоко в танца"
3. "Болеро", музика – Морис Равел, хореоргафия Маргарита Арнаудова, костюми – Мария Трендафилова
Заповядайте!

 

 

 

 

 

Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър на 28 декември в зала 1 на НДК

След еднократно прекъсване миналата година, традиционният Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК се завръща още по-вълнуващ, пълен с изненади и зареден с празничния дух на оперетата. Наред с най-популярните и обичани шедьоври от оперетната класика на Щраус, Лехар и Калман ще прозвучат и любими оперни творби от Бизе, Гуно и Росини.

Участват звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Владимир Грудков, Зорница Дамянова, Денис Иванов – гост, Илона Иванова, Добрина Икономова, Елица Красимирова, Кръстан Кръстанов, Еделина Кънева, Юлия Маринова, Илина Михайлова, Олга Михайлова, Исидора Молес, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов,  Христо Сарафов, Богомил Спиров,  Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Със специалното участие на  Балет „Арабеск“

Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, хореографи: Йоанна Стоянова, Татяна Янева, Катя Богданова, Боряна Сечанова,  хормайстор:Людмил Горчев, сценичен дизайн - Пеньо Пирозов, художник на костюмите – Яна Дворецка, Цветанка Петкова – Стойнова,концертмайстор  Мария Кирова

„На бал! Всички на бал!”

В навечерието на Новата 2022 година с очакване тя да бъде по-добра от отминалата - бъдете на нашия бляскав Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК на 28 декември, вторник, от 19.00 часа. Билетите се продават през Ивентим

и Билетния център на Националния дворец на културата – тел.02/916 63 00 и 02/916 64 00


Насладете се на най-красивите арии, дуети и ансамбли и на най- шеметните танци, начело с вечно младия кан кан, в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Очакваме ви!

 

 

 

 

 

На 5 декември е премиерата на най-новия детски мюзикъл „Зайченцето бяло”

На 5 и 10 декември от 11.00 часа Музикалният театър кани най-малките си зрители на премиерата на мюзикъла за деца „Зайченцето бяло”. Той е вдъхновен от едноименната популярна детска песничка, написана от Леда Милева и Петър Ступел. С нея са израснали поколения български деца, затова авторите на спектакъла го адресират не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци.
Озаглавяването на мюзикъла по името на песента „Зайченцето бяло“ е реверанс от неговите автори - композитора Румен Бояджиев–син и либретиста Венелин Методиев - към създателите на най-обичаната и популярна детска песничка. Те са решили да използват имената на Леда Милева и Петър Ступел и за имена на главните герои – поетесата Леда и композитора Петър.
Мюзикълът "Зайченцето бяло" засяга вечната тема за доброто, което се явява ключът към сърцето на всяко човешко същество. Добрина е, когато те е грижа за другите, когато подадеш ръка на човек в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от трудностите и несгодите в живота. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: „На добрите винаги има кой да помогне!“ и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома...
Спектакълът е подходящ за деца от 3 до 9 години, но също и за техните родители, баби и дядовци. Създателите му се надяват накрая всички – и малки, и големи – заедно с артистите на сцената да пеят любимата детска песничка „Зайченцето бяло”.


ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО
мюзикъл за най-малките

Постановъчен екип:


Музикален ръководител: Румен Бояджиев – син
Режисьор: Александър Мутафчийски
Сценография и костюми: Денис Иванов
Хореограф: Антоанета Алексиева
Отговорен корепетитор: Ана Ангелова
Корепетитори: Румен Трайков, Вера Груева,
Ваня Петрова, Светлана Спасова
Помощник режисьор: Мартин Василев, Божанка Груева

Действащи лица и изпълнители:

ЛЕДА /поетеса/ Елица Красимирова
Катерина Тупарова
ПЕТЬО /композитор/ Румен Григоров
Александър Мутафчийски
ЗАЙО /млад мъж/ Александър Панайотов
Иван Христов
СЪРНИЧКАТА /негова приятелка/ Боряна Йорданова
Пламена Михова
СВЕТЛА /млада жена/ Павлина Петкова
Яна Стефанова
Мадлен Янкова

ЩУРЧО /цигулар, мъж на Светла/ Тодор Велков
Георги-Маноел Димитров


Билети на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2021-12 и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79). Заповядайте!

 

 

 

 

 

Само през ноември спектаклите на Музикалния театър са с намалена цена

Само през месец ноември може да гледате спектаклите на Музикалният театър и Балет „Арабеск” на цена на билета от 15 лева.


На 20 ноември от 19.00 часа не пропускайте класическата оперета на Калман „Царицата на чардаша”. Постановката на Музикалния театър е модерна трактовка на оперетата на Калман. Съвременното в нея е не само динамиката на действието, но и във взаимоотношенията между героите. Режисьор -постановчик на спектакъла е Адриан Холендер (Австрия), режисьор- Марияна Арсенова, сценография и костюми – Иван Савов, хореограф – Мариан Стефанов, хормайстор – Людмил Горчев. На 20 ноември, събота, от 19.00 часа участват: Илина Михайлова, Владимир Грудков, Илона Иванова, Александър Панайотов, Николай Борисов, Светлана Иванова, Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Иван Панев, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Ден преди това – на 19 ноември,петък, от 19.00 часа е концерта-спектакъл „Една вечер с хитовете на Бродуей”. Вижте най-доброто от световния мюзикъл и популярната музика, изпълнено от зведите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Олга Динова, Еделина Кънева, Теменужка Трифонова, Владимир Грудков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров.
Те ще изпълнят мюзикълите: „Кабаре“, „Котки“, „Чикаго“, „Фантомът на операта“,„Мис Сайгон“, „Булевардът на залеза “,„Исус Христос суперзвезда“ и „Магьосникът от Оз“. Участват Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

На 21 ноември, неделя,от 17.00 часа е мюзикъла „Лелята на Чарли” по класическата ситуационна комедия на Томас Брандън „Лелята на Чарли“. Автор на музикала е композитора Оскар Фелцман – един от създателите на най-доброто в руско-съветствата музикална и филмова комедия. Режисьор на спектакъла е Иван Панев, диригент - Огнян Митонов, сценография и костюми Евгения Раева, хореограф – Румен Григоров. В главните роли гледаме:
: Георги-Маноел Димитров, Денко Проданов, Тодор Велков, Яна Стефанова, Боряна Йорданова, Николай Борисов, Лъчезар Лазаров, Юлия Маринова, Илона Иванова, Румен Григоров. Оркестър с диригент Огнян Митонов

На 27 ноември (от 19.00часа) и на 28 ноември (от 17.00 часа) е най-новото ни заглавие „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта”.Ще видите един много различен спектакъл на Музикалния театър, в който оперетни ще са само част от танцовите номера - кан кан, валс и чардаш. Солистите и балетът изпълняват откъси от любими филмови мюзикъли, на сцената звучат едни от най-големите попхитове в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър. Вариететния спектакъл е спираща дъха феерия от акробатични танци, циркови илюзии, атрактивна хореография и мултимедия. Хореограф-постановчик е Татяна Янева, режисьор - Александър Мутафчийски, диригент - Людмил Горчев, сценограф - Пеньо Пирозов, костюми: Яна Дворецка, Цветанка Петкова –Стойнова. мултимедия: Иван Липчев. Спектакълът е по идея на Марияна Арсенова
Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. Балетът и Оркестърът на Музикалния театър. Солисти на Балета: Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова
Спектакълът е със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW,илюзиониста Старбой Айвън, акробатична трупа “Тапия денс Хаус” с ръководители Виолета и Ерик Тапия

На 26 ноември от 19.00 часа е поканата от Балет „Арабеск” - „Вечер със спектаклите на Маргарита Арнаудова”. Вижте емблематичните танцови платна на хореографката - "Нестинарка", "Десета незавършена" и "Болеро" на сцената на Музикалния театър. Един от най-изповедните спектакли на Арнаудова - „Десета незавършена“ - по музика от Адажиото от Десета симфония на Густав Малер се изпълнява от едно ново поколение солисти на Балет „Арабеск“ – Виктория Петрова, Таня Кацарова, Константина Ханджиева и Валери Миленков. В ролята на Твореца специално е поканен премиер-солиста на Софийска опера и балет Никола Хаджитанев.
Билети на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2021-11 и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79). Очакваме ви в Музикалния театър!

 

 

 

 

 

Новогодишен спектакъл на „Прилепът” на 31 декември

На 31 декември от 17 часа - часове преди настъпването на Новата 2022 година - Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус - „Прилепът”. Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

Новогодишният спектакъл на „Прилепът” в Музикалния театър обещава на зрителите празнично настроение, много изненади и томбола с награди по време на спектакъла.

„Прилепът” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Сюжетът е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание брака на главните герои Айзенщайн и Розалинда. Без да подозира, че е в действие планът „Отмъщението на Прилепа”, Айзенщайн ухажва собствената си съпруга, прикрита с маска, на бала на Принц Орловски.

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова, хормайстор - Людмил Горчев.

На 31 декември от 17.00 часа участват солистите: Владимир Грудков, Олга Михайлова -Динова, Христо Сарафов, Денко Проданов, Стефан Петков, Добромир Момеков, Тодор Велков, Исидора Молес, Ралица Анкова, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Пламена Михова, Николай Димов, Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Алексей Римша
Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-12 и на касата на Музикалния театър– телефон 02/943 19 79. Заповядайте!

 

 

 

 

 

На 12 ноември Музикалният театър играе в памет на проф. Светозар Донев

Музикалният театър играе оперетата „Една нощ във Венеция" в петък, 12 ноември, в памет на проф. Светозар Донев (1933-2021), който ни напусна преди дни. Донев е епоха в историята на Музикалния театър и един от доайените на оперетния и мюзикълния жанр в България.
Роден е на 29 януари 1933 година в София. Завършва режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специализира в Лондон, Москва и Париж. Професор по актьорско майсторство и оперна режисура в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, Светозар Донев има над 250 постановки на оперни, оперетни и мюзикълни спектакли в България и чужбина.

Близо 65 години от своя живот той посвещава на сцената, а половината от тях - на Музикалния театър. Още като дете играе в спектакъл с легендарната Мими Балкански, а след години тя е участва в първия му режисьорски спектакъл на същата сцена. В Музикалния театър работи и с други големи имена на оперетата у нас: Видин Даскалов, Лиляна Кошлукова, Минко Босев, Лиляна Кисьова, Тинка Краева, диригента Росица Баталова, хореографа Фео Мустакова и други.

На сцената на Държавния музикален театър „Стефан Македонски” Донев поставя над 80 оперети и мюзикъли. Сред тях са „Принцесата на цирка”, „Царицата на чардаша”,„Веселата вдовица”. Пръв поставя мюзикъл на българска сцена - „Бел Ами” на Кройдер през 1963 година. Поставя с голям успех и „Моята прекрасна лейди” от Фредерик Лоу. През 90-те години на сцената на Музикалния театър под режисурата на Донев са и първите постановки в България на мюзикълите на Андрю Лойд Уебър „Исус Христос - суперзвезда”, „Котки”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” и други. Режисьорът поставя и много български оперети и мюзикъли от Парашкев Хаджиев, Жул Леви, Димитър Вълчев, Александър Йосифов.
През периода 1996 – 2009 година, когато за втори път е директор на Държавния музикален театър „Стефан македонски”, трупата изнася гастроли два пъти в годината в Германия, Австрия, Швейцария и Дания. В периода 2007-2009 година солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър гостуват три пъти в Япония.

В своите спомени Светозар Донев признава: „Обичах всички в театъра – солисти, хористи, музиканти, сценични работници. Срещах се с тях и разговаряхме като равни. Опитвах се да им помагам с каквото мога. Макар че имам семейство, което много обичам – моето второ семейство беше Музикалният театър”.

На сцената на Музикалния театър продължава да се играе неговия режисьорски спектакъл на оперетата на Щраус „Една нощ във Венеция”. Този месец се навръшват 20 години от неговата премиера на 17 ноември 2001 година. Първоначално спектакълът е поставен на немски за гастроли на театъра в Германия и Австрия. След това продължава да се играе на български език и вече 20 години се радва на любовта на публиката.


На 12 ноември от 19:00 часа трупата на Музикалния театър играе в памет на проф. Светозар Донев. Участват солистите: Добрина Икономова (Анина), Пеньо Пирозов (Гуидо, Херцог на Урбино), Илиана Генева (Чиболета), Богомил Спиров (Кармело), Александър Мутафчийски (Папакода), Румен Григоров (Джорджо Тестачо), Иван Панев (Бартоломео Делакуа), Юлия Маринова (Барбара Делакуа), Александър Василев (Стефано Барбучо), Георги-Маноел Димитров (Енрико Пизели), Иван Христов (Чентурио), Грозданка Филипова (Агрикула Барбучо)
Солист на балета – Йоанна Стоянова
Със специалното участие на ученици от НУТИ.
Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов
Билети в сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-11
и на касата на Музикалния театър(02/ 943 19 79).

 

 

 

 

 

Една цена на билета за спектаклите на Музикалния театър през ноември

ГЛЕДАЙТЕ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ И ВИТАЛНИ КЛАСИЧЕСКИ ОПЕРЕТИ,МЮЗИКЪЛИ, ВАРИЕТЕТА И МОДЕРЕН БАЛЕТ НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР НА ЕДНА ЦЕНА ОТ 15 ЛЕВА САМО ПРЕЗ НОЕМВРИ. МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР И БАЛЕТ „АРАБЕСК” ПРАВЯТ ЖЕСТ КЪМ СВОЯТА ПУБЛИКА ВЪВ ВРЕМЕ, ТРУДНО И ЗА АРТИСТИТЕ, И ЗА ПУБЛИКАТА И НАМАЛЯВАТ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ. КАНИМ ВИ НА НАШИТЕ СПЕКТАКЛИ, КОИТО ЩЕ ВИ ЗАРЕДЯТ С ТАКА НЕОБХОДИМИТЕ НИ В ТОЗИ МОМЕНТ ОПТИМИЗЪМ И КРАСОТА.

През ноември на сцената на Музикалния театър не пропускайте популярните класически оперети на Щраус „Прилепът”(14.11.) и „Една нощ във Венеция”(12.11.), най-обичаната българска оперета „Българи от старо време”(13.11.), „Царицата на чардаша” от Калман (20.11.),мюзикъла „Лелята на Чарли”(21.11.) и на най-новото ни „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта”(27 и 28.11.),съизмеримо със световните образци в жанра, както и най-доброто от световния мюзикъл в концерта-спектакъл „Една вечер с хитовете на Бродуей”(19.11.) -всички на една цена на билета от 15 лева.

Гледайте и спектаклите на Балет „Арабеск” – „Сидхарта”(11.11.) и „Вечер със спектаклите на Маргарита Арнаудова”(26.11.) на една цена от 15 лева само през ноември.

ПРОГРАМА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР И БАЛЕТ „АРАБЕСК” ЗА НОЕМВРИ

11.11.четвъртък 19.00ч.-„СИДХАРТА“ – Балет „Арабеск“
12.11.петък 19.00ч.-„ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ“
13.11.събота 19.00ч.-„БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“
14.11.неделя 17.00ч.-„ПРИЛЕПЪТ“
19.11.петък 19.00ч.-„ЕДНА ВЕЧЕР С ХИТОВЕТЕ НА БРОДУЕЙ“
20.11.събота 19.00ч.-„ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША“
21.11.неделя 17.00ч.-„ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ“
26.11.петък 19.00ч.-„ВЕЧЕР СЪС СПЕКТАКЛИТЕ НА МАРГАРИТА АРНАУДОВА“ – Балет „Арабеск”
27.11.събота 19.00ч.-„ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта“
28.11.неделя 17.00ч.-„ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта“

Билети на сайта https://musictheatre.bg/   и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79). Следете и нашата фейсбук страница–https://www.facebook.com/national.music.theatre. Очакваме ви в Музикалния театър!

 

Във връзка с новите противоепидемични мерки Музикалният театър ще допуска зрителите след представяне на валиден зелен сертификат за ваксинация или преболедуване, както и при представяне на негативен антигенен или PCR тест. На този етап театърът не разполага с мобилен лабораторен пункт, където зрителите да се тестват преди спектаклите. Тези от вас, които към момента на въвеждане на новите изисквания за достъп, нямат зелен сертификат и не желаят да се тестват, могат да презаверят билетите си за новите дати на нашите спектакли или да върнат билетите си на касата на театъра. Благодарим ви за разбирането!

 

 

 

 

 

 

20 години „Една нощ във Венеция“ на сцената на Музикалния театър
През ноември 2021 година се навършват 20 години от премиерата на оперетата "Една нощ във Венеция" на сцената на Музикалния театър. Премиерните му спектакли са на сцените в немскоговоряща Европа, а след това продължава да се играе с голям успех и без прекъсване и у нас. Гледайте една от най-популярните и обичани оперети на Щраус в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Режисьор е Светозар Донев, сценография и костюми - Евгения Раева, хореограф - Антоанета Алексиева, хормайстор - Людмил Горчев, концертмайстор – Мария Кирова.

„Една нощ във Венеция“ - оперета от Йохан Щраус, либрето - Ф. Цел и Р. Жене, превод Петър Райчев, превод на стиховете: Михаил Видлички
Оперетата на Щраус ни пренася в средновековна Италия по време на карнавала във Венеция. Маските прикриват лицата и така за една нощ богатият може да стане беден, а бедният да седне на масата на богатия...

На 12 ноември, петък, от 19:00 часа участват звездите на театъра: Добрина Икономова (Анина), Пеньо Пирозов (Гуидо, Херцог на Урбино), Илиана Генева (Чиболета), Богомил Спиров (Кармело), Александър Мутафчийски (Папакода), Румен Григоров (Джорджо Тестачо), Иван Панев (Бартоломео Делакуа), Юлия Маринова (Барбара Делакуа), Александър Василев (Стефано Барбучо), Георги-Маноел Димитров (Енрико Пизели), Иван Христов (Чентурио), Грозданка Филипова (Агрикула Барбучо)
Солист на балета – Йоанна Стоянова
Със специалното участие на ученици от НУТИ.
Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов

Билети в сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-11
и на касата на Музикалния театър(02/ 943 19 79). Заповядайте!

 

 

 

 

 

„Цигулар на покрива” с „Кристална лира” за постановъчен екип

„Кристална лира”2021 получи спектакълът на Музикалния театър „Цигулар на покрива” в категорията „Постановъчен екип”. За престижното отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци в тази категория се състезаваха още Държавна опера Стара Загора с постановката на операта „Африканката” и Държавна опера Русе за премиерата на операта „Джани Скики“.

„Това са три спектакъла, превърнали се в емблематични в последните години за нашето музикално-театрално изкуство” – отбеляза проф.Виолета Горчева при обявяването на номинираните. Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова получи наградата за мюзикъла „Цигулар на покрива”. Тя благодари на целия постановъчен екип на спектакъла, на солистите, хора, балета, оркестъра и на всички технически служби и ателиета на театъра. „Благодаря на всички за огромната любов, с която създаваме нашите представления и която всъщност ни прави уникална и неподражаема трупа. Благодаря на режисьора Небойша Брадич, чиято работа върху спектакъла беше за всички ни урок по професионализъм. Благодаря ви за сърцето и душата, с които творите чудеса” – заяви още Арсенова.

Режисьор на мюзикъла е Небойша Брадич от Сърбия, музикален ръководител – Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Людмил Горчев, сценограф Миодраг Табачки, художник на костюмите - Исидора Молес, хореограф - Анна Пампулова, хормайстор - Людмил Горчев, концертмайстор – Мария Кирова,асистент-режисьор - Александър Мутафчийски, координатор на проекта - Пеньо Пирозов.

Още с появата си през януари 2020 година  постановката на Музикалния театър „Цигулар на покрива” се превърна в събитие за родната музикална сцена. Той обедини възторжените мнения както на публика, така и на журналистиje и сега на музикалните експерти – нещо, което се случва рядко за културно събитие. Заради новите противоепидемични мерки, датите на спектакъла през ноември се изместват за феврури, когато зрителите ще могат да гледат „Цигулар на покрива” отново на сцената на Музикалния театър. Те ще бъдат уточнени допълнително.

 

 

 

 

 

 

 

"Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" и Сонетите на Шекспир с премиера в Музикалния театър
На 30 и 31 октомври е първата премиера за новия сезон на Музикалния театър - българският мюзикъл "Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" на Фицджералд и Сонетите на Шекспир. Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев, композитор - Сашо Младенов. Това е пети мюзикъл на сцената на Музикалния театър след култовите заглавия на театъра "Исус Христос Суперзвезда","Зоро","Чикаго" и други, които поставя Илиев.
"Обичам да се връщам в Музикалния театър, защото той има капацитета да създава мюзикъли - такъв капацитет, какъвто дори няма и на Бродуей и на Уест Енд. Благодарен съм, че е възможно да се състои тази симбиоза между солистите, хора, балета и оркестъра, за да може да се направи този синтетичен жанр, какъвто е мюзикълът" - казва Бойко Илиев.

Точно сто години след написването на романа темите в него кореспондират с днешната действителност, убеден е режисьорът. "Времената се повтарят, като че ли се опитваме отново да се родим. Аз се опирам на мечтата на Гетсби за любов, за връщане на времето, за отиване в едни като че ли нереални измерения, но толкова истински за човека.Така че времето, в което създавахме мюзикъла, ни накара да го мислим като по-необходим и все повече искаме да се случи, въпреки ситуацията,в която го правим" - убеден е Илиев.
Композиторът Сашо Младенов определя музиката в "Ухание на пури и джаз" като джазов рокендрол. В нея има и много други елементи като латино ритми, типичен филмов холивудски звук, дори и предкласика.Оркестърът е своеобразен главен герой в спектакъла, заради постоянните партита, които се случват, и неслучайно е разположен на сцената. Музикален ръководител на спектакъла е Юли Дамянов, диригент-постановчик - Огнян Митонов, хореограф - Татяна Янева,сценограф - Георги Златанов, художник-постановчик на костюмите - Исидора Молес, хормайстор - Людмил Горчев.
В ролята на Гетсби гледаме Денко Проданов, като неговата възлюбена Дейзи - Боряна Йорданова, Елица Красимирова и Християна Лоизу. Приятелят на Гетсби - Ник - се изпълнява от солистите Тодор Велков и Георги - Маноел Димитров. Участват още: Владимир Грудков, Александър Панайотов в ролята на Том; Илона Иванова, Десислава Николова и Теменужка Трифонова като Джордан. Александър Мутафчийски и Богомил Спиров изпълняват ролята на Водещият в партьорство с Олга Михайлова-Динова, Людмила Козарева и Златомира Драголова като Певицата. Доайените на театъра Христо Сарафов и Николай Борисов влизат в ролята на атрактивния мафиот Улфсхайм. Участват Хорът, Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов.

Билети на сайта ТУК и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79).
Източник: https://impressio.dir.bg/stsena/uhanie-na-puri-i-dzhaz-po-velikiyat-getsbi-i-sonetite-na-shekspir-s-premiera-v-muzikalniya-teatar

 

 

 

 

 

Актуализация в програмата за ноември на Музикалния театър

Уважаеми зрители, заради въвеждането на новите противоепидемични мерки, се налага Музикалният театър да актуализира програмата си за месец ноември. Двете хитови заглавия – мюзикълите „Фантомът на операта”(на 5,6 и 7 ноември) и „Цигулар на покрива”(на 19,20 и 21 ноември) се изместват през месец февруари 2022 година. Много скоро ще ви уведомим за новите дати. Зрителите, които имат билети за „Фантомът на операта” и за „Цигулар на покрива” за месец ноември, ще могат да ги използват за февруари 2022 година без презаверяване.

Тези от вас, които желаят, могат да си върнат билетите на касата или да ги презаверят за други спектакли от програмата на Музикалния театър. 
За повече информация се обадете на касата на театъра – тел. 02/943 19 79. Следете за актуална информация на сайта и на Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/national.music.theatre

Очакваме ви в Музикалния театър!

АКТУАЛИЗИРАНА ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР


10.11.сряда 19.00ч.-„ЖЕСТИМ“
11.11.четвъртък 19.00ч.-„СИДХАРТА“ – Балет „Арабеск“
12.11.петък 19.00ч.-„ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ“
13.11.събота 19.00ч.-„БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“
14.11.неделя 17.00ч.-„ПРИЛЕПЪТ“
19.11.петък 19.00ч.-„ЕДНА ВЕЧЕР С ХИТОВЕТЕ НА БРОДУЕЙ“
20.11.събота 19.00ч.-„ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША“
21.11.неделя 17.00ч.-„ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ“
26.11.петък 19.00ч.-„ВЕЧЕР СЪС СПЕКТАКЛИТЕ НА МАРГАРИТА АРНАУДОВА“ – Балет „Арабеск”
27.11.събота 19.00ч.-„ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта“
28.11.неделя 17.00ч.-„ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта“

Във връзка с новите противоепидемични мерки Музикалният театър ще допуска зрителите след представяне на валиден зелен сертификат за ваксинация или преболедуване, както и при представяне на негативен антигенен или PCR тест. На този етап театърът не разполага с мобилен лабораторен пункт, където зрителите да се тестват преди спектаклите. Тези от вас, които към момента на въвеждане на новите изисквания за достъп, нямат зелен сертификат и не желаят да се тестват, могат да презаверят билетите си за новите дати на нашите спектакли или да върнат билетите си на касата на театъра. Благодарим ви за разбирането!

 

 

 

 

 

Вдъхновен от “Великият Гетсби” Бойко Илиев режисира “Ухание на пури и джаз”

Премиерата е на 30 и 31 октомври в Националния музикален театър

На 30 октомври в националния музикален театър “Стефан Македонски” в София ще се състои премиера на “Ухание на пура и джаз”. Това е българският мюзикъл, вдъхновен от романа “Великият Гетсби” на американския писател Франсис Скот Фицджералд и сонетите на Шекспир. Музиката за спектакъла е написал Сашо Младенов.

“Великият Гетсби е една необичайна мечта, която и мен от време на време ме хваща за гърлото. Един прекрасен роман, доказал своята стойност и в това време, което не е време за романтика и онази неповторима любов, която владее душата на Гетсби, като че ли още повече ме предизвиква да го направя“,  каза за БНР Бойко Илиев, режисьор на мюзикъла “Ухание на пура и джаз”.

Той коментира, че иска да доведе произведението до край: „Според мен ни е нужна онази фанатична преданост към онова, което се случва в живота ни, хубавото нещо, което се случва в живота, което го има въпреки всички тези кризи, в които участваме – тази любов, която надмогва времето и преминава през реалността, изпълнена с желание за живот”, допълни в предаването “Закуска на тревата” Бойко Илиев.

По думите му страхът от коронавируса е нечовешки: “Той не ни превръща в хора, той ни превръща в същества, които деградират за съжаление. Ако мога да помогна да се отърсят от страха“.

Той подчерта, че прави спектакъла, за да вдъхне надежда и вяра, че можем за премахнем цялото това бреме:

“И затова може би правя този спектакъл, за да дам повече вяра на хората и на себе си, че можем да преодолеем тази пропаст и да намерим брега, който да ни направи отново хора, защото в момента не сме такива или в пълноценност не сме такива“.

Източник – БНР – https://bnr.bg/horizont/post/101542341/vdahnoven-ot-velikiat-getsbi-boiko-iliev-rejisira-uhanie-na-pura-i-djaz

 

 

 

 

 

Зелен сертификат или отрицателен тест за достъп в Музикалния театър

Уважаеми зрители,

Във връзка с новите мерки, въведени в страната за необходимостта от зелен сертификат за достъп до театрите – ви уведомяваме, че Музикалният театър ще допуска зрители след представяне на зелен сертификат за ваксинация или преболедуване, както и при представяне на валиден отрицателен антигенен или PCR тест.

На този етап театърът не може да осигури мобилен лабораторен пункт за тестване на зрителите преди спектаклите.

Тези от вас, които към момента на въвеждане на новите изисквания за достъп, нямат зелен сертификат и не желаят да се тестват, могат да презаверят билетите си за нови дати на нашите спектакли или да върнат билетите си на касата на театъра.

Надяваме се на вашата съпричастност в този труден момент за Музикалния театър и за всички културни институции.

Ние продължаваме да работим при спазване на всички мерки за безопасност и в съответствие с новите изисквания на здравните власти.

В момента театърът подготвя първата си премиера за новия сезон – българския мюзикъл „Ухание на пури и джаз” по „Великият Гетсби”. Премиерните дати са 30 и 31 октомври – събота с начало от 19:00 часа и в неделя от 17:00 часа.

Очакваме ви в Музикалния театър!

 

 

 

 

 

На 30 и 31 октомври е първата премиера на Музикалния театър за новия сезон

На 30 и 31 октомври е първата премиера за новия сезон на Музикалния театър – българският мюзикъл „Ухание на пури и джаз” по „Великият Гетсби” на Фицджералд и сонетите на Шекспир. Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев. Композитор е Сашо Младенов, който написва музиката специално за трупата на Музикалния театър.

Романът „Великият Гетсби“ на Фицджералд разказва историята на криминално забогателия Джей Гетсби и обсебващата му любов към красивата Дейзи Бюканън. Той е и лиричен разказ за епохата на джаза с целия й блясък и декаданс, разюздани мечти, амбиции и алчност. Това е история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти. Изяществото, с което тази творба улавя духа на една отминала епоха и едно изгубено поколение по време на Голямата депресия, отдавна й е отредило място сред най-великите романи на 20 век.

„С композитора Сашо Младенов се опитахме да създадем мюзикъл, в който паралелно съжителстват романтиката и бурлеската. Енергията, която избухва в това следвоенно време (Първата световна война), ражда онази джаз-истерия, съпровождаща Сухия режим и сякаш Депресията намира своя лек. Прибавяйки Шекспир към Фицджералд се надяваме да вложим онази поетична нотка, която ни е така нужна, за да се избавим от неумолимия ход на времето. Времето, което Гетсби иска да върне, за да продължи оттам откъдето е спряло, когато с Дейзи са се врекли във вечна любов. И, когато любовта се оказва само една поредна прищявка на разглезените богати хора,остават само музиката и танците, за да запълнят онази болезнена празнина, която е останала от любовта” – думи на режисьора Бойко Илиев за спектакъла.

 

УХАНИЕ НА ПУРИ И ДЖАЗ
мюзикъл
По романа „Великият Гетсби” на Ф. Скот Фицджералд и сонетите на Шекспир

Превод на романа от Станимир Йочев, издателство "Пергамент прес"
Сонетите на Шекспир в превод на Владимир Свинтила - издателство „Хеликон”

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:

Либрето и режисура: Бойко Илиев
Композитор: Сашо Младенов
Музикален ръководител:
Юли Дамянов
Диригент - постановчик: Огнян Митонов
Хореограф: Татяна Янева
Хореограф на артисти и хористи: Румен Григоров
Репетитор на артисти и хористи: Антоанета Алексиева
Сценография: Георги Златанов
Художник – постановчик по костюмите: Исидора Молес
Художник на костюми: Евгения Раева,
Цветанка Петкова - Стойнова
Хормайстор: Людмил Горчев
Асистент- режисьор: Румен Григоров
Концертмайстор: Мария Кирова
Суфльор: Адриана Жадала
Отговорен корепетитор: Румен Трайков
Корепетитори: Ана Ангелова, Вяра Груева,
Ваня Петрова, Ирена Аврамова

Помощник- режисьори: Мартин Василев, Божанка Груева
Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

 

На 30 октомври, събота,  от 19.00 часа участват: Денко Проданов(Гетсби),Георги – Маноел Димитров(Ник, Александър Панайотов(Том),Християна Лоизу(Дейзи),Илона Иванова(Джордан),Александър Мутафчийски(Водещият/певец),Олга Динова(Певицата),Христо Сарафов(Улфсхайм),Лъчезар Лазаров(Икономът), Румен Григоров(Уилсън), Александър Василев(Полицаят),Зорница Гергинова(Момиче 1), Павлина Петкова(Момиче 2),Николай Димов(Иконом), Пламена Михова(Люсил/Черната),Ралица Анкова(Катрин/Русата),Иван Христов(Непознатият),Никола Кабрузов(Първи Свидетел), Алексей Римша(Втори Свидетел),Сердикий Попов(Фоторепортер)

ВОКАЛНА ГРУПА: Илиана Генева, Мадлен Цанков, Весна Тодорова

ГОСТИ: Аида Пипоян, Зорница Иванова, Калина Колева, Грозданка Филипова, Хриска Маркова,  Пламена Михова, Яна Стефанова, Таня Гошева, Ралица Анкова, Павлина Петкова, Мартин Алексиев, Никола Кабрузов, Иван Христов, Иван Александров, Димитър Райков, Иван Христов, Никола Кабрузов, Найден Камарашев, Мартин Начев, Алексей Римша, Сердикий Попов

Хор, балет и оркестър с диригент Огнян Митонов

 

На 31 октомври, неделя, от 17.00 часа участват: Денко Проданов(Гетсби),Тодор Велков(Ник),Александър Панайотов(Том),Християна Лоизу(Дейзи),Теменужка Трифонова(Джордан),Александър Мутафчийски(Водещият/певец),Олга Динова(Певицата),Николай Борисов(Улфсхайм),Лъчезар Лазаров(Икономът),Румен Григоров(Уилсън),Александър Василев(Полицаят),Зорница Гергинова(Момиче 1),Павлина Петкова(Момиче 2),Николай Димов(Иконом),Яна Стефанова(Люсил/Черната),Таня Гошева(Катрин/Русата),Иван Христов(Непознатият),Никола Кабрузов(Първи Свидетел),Алексей Римша(Втори Свидетел),Сердикий Попов(Фоторепортер)

ВОКАЛНА ГРУПА: Илиана Генева, Мадлен Цанков, Весна Тодорова

ГОСТИ: Аида Пипоян, Зорница Иванова, Калина Колева, Грозданка Филипова, Хриска Маркова,  Пламена Михова, Яна Стефанова, Таня Гошева, Ралица Анкова, Павлина Петкова, Мартин Алексиев, Никола Кабрузов, Иван Христов, Иван Александров, Димитър Райков, Иван Христов, Никола Кабрузов, Найден Камарашев, Мартин Начев, Алексей Римша, Сердикий Попов

Хор, балет и оркестър с диригент Огнян Митонов

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-10 и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Достъпът до спектаклите на Музикалния театър става чрез представяне на валиден зелен сертификат или  отрицателен антигенен или PCR тест. Към този момент в театъра не може да бъде осигурена подвижда лаборатория за тестване на зрителите преди спектаклите. Очакваме ви на нашата премиера!   

 

 

 

 

 

 

Нови дати за „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта” през ноември и януари

Поради големия интерес и изчерпване на билетите за двата спектакъла  на „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: подари мечта”, обявяваме допълнителни дати:

  • 27 и 28 ноември 2021 год. – събота(от 19:00 часа) и неделя(от 17:00 часа)
  • 15 и 16 януари 2022 год. – събота(от 19:00 часа) и неделя(от 17:00 часа)

закупените билети за „Лелята на Чарли”  (на 27 ноември) и за „Царицата на чардаша” (на 28 ноември) ще важат за „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта” без презаверяване.

Тези от вас, които желаят, могат да върнат билетите си на касата на театъра срещу представяне на касов бон.

 

ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта

Хореограф-постановчик: Татяна Янева

Режисьор : Александър Мутафчийски

Диригент: Людмил Горчев

Сценограф: Пеньо Пирозов

Костюми: Яна Дворецка, Цветанка Петкова –Стойнова

Концертмайстор: Мария Кирова

Репетитор на солистите: Антоанета Алексиева

Репетитор на балета: Ивайла Хаджиколева

Мултимедия: Иван Липчев

Тонрежисьор: Инна Минкова

Отговорен корепетитор: Ана Ангелова

Корепетитори: Вяра Груева, Ваня Петрова, Румен Трайков

Помощник -режисьори: Мартин Василев, Божанка Груева

По идея на Марияна Арсенова

Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов, Денко Проданов.

Балетът и Оркестърът на Музикалния театър

Солисти на Балета: Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова

Театър на сенките: Георги –Маноел Димитров, Димитър Ивайлов, Богомил Добрев

Валентин Христов – дете

Със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW, илюзиониста Старбой Айвън, акробатична трупа “Тапия денс Хаус” с ръководители Виолета и Ерик Тапия

 

Билети на сайта
https://tickets.musictheatre.bg/home/calendar/2021-11
и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79).

Достъпът до спектаклите на Музикалния театър става чрез представяне на валиден зелен сергификат или отрицателен антигенен или PCR тест. Работи се за осигуряване на подвижда лаборатория за тестване преди спектаклите във фоайето на театъра. Заповядайте!