ОТИДЕ СИ КАТЕРИНА ТУПАРОВА – ЕДИН АНГЕЛ НА МУЗИКАТА
 

С голяма болка в сърцата ни, ви съобщаваме, че след тежко боледуване, на 58-годишна възраст почина Катерина Тупаорова - една от големите звезди на Националния музикален театър „Стефан Македонски“.

Родена в Ракитово, завършва НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив ,а след това и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа по класическо пеене при проф. Елена Киселова и актьорско майсторство при проф. Павел Герджиков.

На сцената на Националния музикален театър Катерина Тупарова дебютира в ролята на Луиза в мюзикъла „Фантазьори“ на режисьора проф. Гриша Островски още докато е студентка в трети курс. В репертоара си тя имаше над 70 роли, сред които множество централни субретни роли - Щаси от „Царицата на чардаша“, Янка от „Българи от старо време“, Адела от „Прилепът“. Незабравими остават и творческите й превъплащения в култовите мюзикъли – „Котки“, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ и „Фантомът на операта“ от Е.Л.Уебър и много други.

Националният музикален театър загуби един ярък музикален и артистичен талант!

Поклонeнието ще бъде на 5-ти август, събота от 10:00 до 14:00 часа в Църковния храм "Св. Неделя в гр. Ракитово. От 14:00 ще бъде погребението в Гробищния парк в гр. Ракитово