ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта

Сподели с приятели: 

Обединяващ виталността и жизнелюбието на оперетния жанр и зрелищността на вариетето, „Оперетно вариете: Подари мечта“ обещава на зрителите си бляскаво и феерично светлинно шоу, вълнуващи танци, кан-кан, популярни световни и мюзикълни хитове, акробатични номера, пищни костюми и циркови илюзии. Всичко това е поднесено с таланта и вдъхновението на солистите, балета и оркестъра на Музикалния театър. Специално участие в оперетно-вариететното шоу взимат акробатична денс група „ТАПИЯ“, илюзиониста Старбой Айвън, популярната брейк група X-ENERGY CREW.

В традициите на оперетата в основата на приказно-фантастичния сюжет на „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта!“ е жизнеутвърждаващата тема за любовта и доброто, които винаги побеждават. Разказът за съдбата на един уличен музикант е посветен на вярата, че всяка мечта и копнеж по красивото са постижими, стига да подадем ръка на човека до себе си.

Оперетно-вариететното представление „Подари мечта!“, съдържа над 27 сченични номера и изпраща най-вярното към публиката си пожелание – да я забавлява, очарова и удивлява със средствата на музиката, танца, цирковото и акробатично изкуство.

„Носете си удобни обувки! Ще танцуваме!“

„Своите мечти тук откриваш ти,

Свят различен теб очаква, с нас тръгни!

Съдбата своя за миг промени,

Пей и танцувай, страх забрави!

Блясък и разкош, истинска любов –

Само пожелай си и бъди готов

За нов живот във нашето вариете!“

текст на песента: Александър Мутафчийски

В сивия и безразличен град уличният цигулар свири самотен своята тъжна мелодия. Хората равнодушно преминават край него. Но един от тълпата, впечатлен от красотата на музиката, подхвърля монета в празната шапка на цигуларя. Музикантът осъзнава, че най-после е важен за някого. Този жест на внимание отключва надеждата, че всяка мечта е постижима, ако подадем ръка на другия. Копнежът по красивото разкрива пред младия цигулар един фантастичен и пъстър свят, изпълнен с музика, танц, блясък и любов. Добре дошли в света на мечтите! Добре дошли в нашето вариете!

Режисьор

Диригент

Людмил Горчев

Постановъчен екип

Хореограф -постановчик: Татяна Янева
Режисьор : Александър Мутафчийски
Диригент: Людмил Горчев
Сценограф: Пеньо Пирозов
Костюми: Яна Дворецка, Цветанка Петкова –Стойнова
Концертмайстор: Мария Кирова, Петя Ковачева-Молхова
Репетитор на солистите: Антоанета Алексиева
Репетитор на балета: Ивайла Хаджиколева
Мултимедия: Иван Липчев
Тонрежисьор: Инна Минкова
Отговорен корепетитор: Ана Ангелова
Корепетитори: Вяра Груева, Ваня Петрова, Румен Трайков
Помощник режисьор: Мартин Василев, Божанка Груева
По идея на Марияна Арсенова

В ролите на

Участват артист-солистите: Александър Панайотов, Владимир Грудков, Денко Проданов, Десислава Николова, Илона Иванова, Людмила Козарева, Силвия Филипова, Християна Лоизу, Кръстина Кокорска

Балетът и Оркестърът на Музикалния театър

Солисти на Балета: Венета Гочева, Жасмин Сеизова, Йоанна Стоянова, Кръстьо Методиев

Театър на сенките: Георги– Маноел Димитров, Димитър Ивайлов, Богомил Добрев, Валентин Христов(дете)

Със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW, акробатична денс трупа “Тапия денс Хаус” с ръководители Виолета и Ерик Тапия, Старбой Айвън/Студио G

Сподели с приятели: 

Зареди още
30
март | 19:00
Купи билет
26
април | 19:00
Купи билет