Солисти

Денко Проданов

Роден съм на 29.07.1991г. в град Варна в семейство на артисти. През 2010 год. завърших НУИ „Добри Христов“ -град Варна, специалност  „Класическо пеене” в класа на г-жа Мария Коровешова. През 2014 год. завърших Бакалавър в  НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – град София, специалност „Класическо пеене” в класа на проф. Илка Попова. През същата година съм приет Магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музикално – сценична режисура” в класа на доц. д-р Виолета Горчева.
Осми сезон съм солист в Национален Музикален Театър „Стефан Македонски“. Играл съм ролите: Чарли в „Лелята на Чарли“, Селестен в „Бал в Савой“, Аладин в „Аладин“, Илийчо и Хоров в „Службогонци“, Фреди в „Моята прекрасна лейди“, Барон Жупан в „Графиня Марица“, Жан в „Котаракът Шарл“, Старият Латернаджия в „Малката кибритопродавачка“, Себастиано във „Фраскита“, Отокар в „Цигански Барон“, Арман в „Любов и смърт в Мулен Руж“, Принцът в „Да целунеш принцеса“, Джо Гилис в “ Булевардът на залеза „, Иво в „Бягство“, Орфей в „Орфей в ада“, Едвин в “Царицата на Чардаша“, Павлин в „Българи от старо време“, Раул във „Фантомът на операта”, както и в редица концерти.

 Участвал съм в спектакли на НМА “ Проф.Панчо Владигеров“ в ролите:
Хоров в „Службогонци“, Тео Бъргър в „Достатъчно“.

 Участвал съм в независими проекти – „Алис в страната на сънищата“ в ролята на Рицарят, „Грозното пате“ – Независим театър, “ Веселите Музиканти“. В Софийска опера и балет играя ролята на Скай в мюзикъла „Мамма миа“.
 През 2014 год. спечелих награда „Кристална Лира“ в категорията за млад изпълнител. През 2016 год. спечелих втора „Кристална лира“ в категория „Оперно и оперетно изкуство”, както и първо място в Петия национален и Първи международен конкурс „Мими Балканска“ в категорията за мюзикъл.