Солисти

Лъчезар Лазаров

артист – солист в Национален музикален театър

Средното си образования завършва в родния си град Попово. Там  завършва Детска музикална школа по акордеон и участва в Духовия оркестър на града. През 1996 завършва Богословския факултет на СУ 1996 година. Същата година започва обучението си в /Държавна музикална академия/ ДМА „Панчо Владигеров “ със специалност „Класическо пеене“ във Вокален факултет при проф. Асен Селимски.  Още като студент през 1999 дебютира на сцената на Националната опера заедно с Гена Димитрова и Никола Гюзелев в операта „Джоконда“ на Понкиели. От тогава участва в продължение на седем години в репертоарните заглавия на Националната опера, включващи заглавия от композиторите: Доницети, Моцарт, Верди, Пучини, Р. Щраус. Там пее заедно с Анна Томова-Синтова, Стоян Попов, Стефка Минева, Христина Ангелакова и редица други наши изявени световни оперни певци. Работил е с диригенти като Борис Хинчев, Антонио Гуаданьо, Методи Матакиев и други.

През 2002 година участва в операта „Дон Жуан“ в ролята на Лепорело във Франция и Белгия за телевизия „Mezzo“ и TV 5. Спектакълът е поставен от филмовия режисьор Жерар Корбийо /режисьор на филмите „Фаринели“ и „Учителят по музика“/.

Гостувал е в оперните театри на Палма де Майорка, Мюнхен, Лиеж, Ла Валета, Порто, както и в оперния театър „Лисео“ – Барселона.

От 2010 година е артист –солист на Националния музикален театър. От тогава участва в повечето мюзикълни и оперетни заглавия в афиша на театъра.

Лауреат на национални и международни награди: Голямата награда на песенен конкурс „П. Владигеров“, Втора награда и сребърен медал от Националния конкурс „Св. Обретенов“, финалист на певческия конкурс „Белведере“ – Виена, финалист на оперния конкурс „Нови гласове“ – Германия, носител на Първа награда от Международния конкурс „Мария Края“ – Тирана.